Aardappel- en wortelschotel met worst en kruiden- en kaassaus

  • 200 g wortelen
  • 400 g aardappelen
  • 2 gebakken worstjes (ca. 200g)
  • 10 g boter
  • ½ bos peterselie
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 ml melk (lactosevrij)
  • 15 g korenmeel
  • zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat
1) Schil aardappelen en wortelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik.
2) Kook beide samen in water gedurende ca. 10 minuten.
3) Bak de worstjes kort in de hete boter gedurende ongeveer 2 minuten aan elke kant.
4) Haal het uit de pan en snijd in plakken van 2 cm dik.
5) Laat de aardappelen en wortelen uitlekken en plaats ze in een ingevette braadpan.
6) Verdeel de worsten er ook in
7) Bereiding van de saus:
8) Verhit langzaam geraspte Parmezaan, gehakte peterselie en melk in een steelpan.
9) Meng wat melk met het korenmeel en voeg toe aan het mengsel.
10) Breng op smaak met zout, peper, paprika en nootmuskaat.
11) Wanneer de kaas is opgelost en de saus romig is, smeer het dan in de ovenschotel.
12) Meng alle ingrediënten opnieuw, zodat de saus overal verspreid wordt.
13) Bak in de voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 minuten.

Quelle: https://www.fodmaps.de/kartoffel-moehren-auflauf-mit-wuerstchen-und-kraeuter-kaese-sauce/