Gebakken kipfilet met spinazie en kaas

  • 450 g diepgevroren spinaziebladeren
  • 4 (ca. 150 g per stuk) kipfiletfilets zout
  • paprika
  • 2 theelepels sesamolie of raapzaadolie
  • 1 ui
  • vers geraspte nootmuskaat
  • 100 g kaas

1) Verwarm de oven voor op 220 graden. Ontdooi de spinazie.
2) Was ondertussen de kipfilets, dep ze droog en breng op smaak met zout en peper aan beide kanten.
3) Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan en bak de kip kort aan beide kanten.
4) Schil de ui en snijd deze in fijne blokjes.
5) Verhit de resterende olie in de pan en fruit de ui.
6) Kook de spinazie kort voor, haal van het vuur en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
7) Leg de gebakken kipfilets in een ovenschaal en verdeel de spinazie erover.
8) Snijd de kaas in blokjes en strooi er overheen. Bak in de oven op de middelste plank gedurende ongeveer 25 minuten. Uit de oven nemen en kort laten afkoelen voor het serveren.

Quelle: https://www.ndr.de/ratgeber/kochen/rezepte/rezeptdb6_id-10356_broadcast-1530_station-ndrtv.html