Koude komkommer kruidensoep

  • 1 komkommer
  • 150 g lactosevrije yoghurt met laag vetgehalte
  • sap en schaafsel van een 1/2 organische citroen
  • verse kruiden zoals dille, tuinkers, peterselie of munt
  • 1 snufje zout en versgemalen peper
  • Naar wens 1-2 eetlepels olijfolie
  • Water om de soep naar believen te verdunnen

1) Was de biologische komkommer en schil hem niet.
2) Snijd alleen de niet-eetbare, bittere uiteinden van de komkommer af. Ontkern de komkommers en snijd in grove stukken (beter voor de blender).Doe het vervolgens in de blender.
3) Was de kruiden en doe ze in de blender.
4) Voeg het sap en het schaafsel van de 1/2 citroen, zout en peper en de yoghurt toe in de blender en meng alles tot een romig mengsel.
5) Naar wens, voeg 1-2 eetlepels olijfolie toe.
6) Als je de soep niet zo romig wil, verdunnen met water.
7) Koel het mengsel gedurende 3-4 uur of zelfs beter 's nachts in de koelkast.
8) Kort voor consumptie opnieuw omroeren.

Quelle: https://fodmap-rezepte.de/dr-reichs-meal-prep-fodmap-suppe-to-go/