Over Kijimea Prikkelbare Darm

Werkzame stof

Het werkzame bestanddeel in Kijimea Prikkelbare Darm is de unieke bifidobacteriestam B. bifidum MIMBb75.

Wetenschappers ontdekten het effect van deze bifidobacteriestam toen zij de invloed van bifidobacteriën op het Prikkelbare Darm Syndroom onderzochten. Het onderzoeksteam ontdekte dat de unieke bacteriestam B. bifidum MIMBb75 de symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom kunnen verlichten. Een behandeling met B. bifidum MIMBb75 bleek, volgens de onderzoekers, effectief te zijn.

Sterker nog: de onderzoekers stelden bovendien ook vast dat de kwaliteit van leven van de betrokkenen door de behandeling met Kijimea Prikkelbare Darm verbeterde.

ueber_kijimea_wirkstoff_400

Schematische weergave van B. bifidum MIMBb75

Werkingsprincipe

Steeds meer onderzoekers zijn van mening dat een beschadigde darmbarrière als een oorzaak van het Prikkelbare Darm Syndroom kan worden gezien.

NL_Bifidum

Microscopische weergave:
B. bifidum MIMBb75 hecht zich aan de cellen van de darmwand. Daardoor wordt de kans dat pathologische bacteriën de darmwand kunnen bereiken verminderd en wordt deze zo tegen verdere irritaties beschermd.

Door minimale beschadigingen van de darmwand kunnen verontreinigingen en ziektekiemen binnendringen, die kleine ontstekingen veroorzaken. Hierdoor kan het enterale zenuwstelsel worden gestimuleerd, waardoor de typische symptomen zoals constipatie, diarree, opgeblazen gevoel en buikkrampen herhaaldelijk alleen, of in combinatie optreden.

Kijimea Prikkelbare Darm bestrijdt deze symptomen doordat het de oorzaak van het Prikkelbare Darm Syndroom aanpakt: het hecht zich aan de beschadigde darmwand. Hoe werkt het? Wetenschappers hebben na jaren onderzoek ontdekt dat de in Kijimea Prikkelbare Darm aanwezige unieke bifidobacteriestam B. bifidum MIMBb75 zich rechtstreeks hecht aan de darmwand. Onze experts hebben het hierbij over een ‘pleistereffect’. Kijimea Prikkelbare Darm werkt als het ware als een pleister op de beschadigde darmwand.

Het resultaat: verontreinigingen en ziektekiemen kunnen minder goed de darm binnendringen, waardoor de darm ook minder wordt geïrriteerd.

Tevens: kon in een onderzoek worden aangetoond dat geen andere bifidobacteriestam zich zo sterk aan de darmwand hecht als de B. bifidum MIMBb75 in Kijimea Prikkelbare Darm.

Weergave van het pleistereffect:
Kijimea Prikkelbare Darm hecht zich aan de beschadigde darmwand als een pleister.

Productinformatie

Kijimea Prikkelbare Darm is een medisch hulpmiddel van klasse IIb voor de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom met de typische symptomen constipatie, diarree, buikpijn, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het kan worden gebruikt nadat een arts Prikkelbare Darm Syndroom heeft vastgesteld. Bijwerkingen of interacties zijn niet bekend bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing.

Slikken
Neem 1 maal per dag twee capsules Kijimea Prikkelbare Darm tijdens de maaltijd met voldoende vloeistof (bijvoorbeeld een glas water) zonder te kauwen in. Voor de beste resultaten bevelen wij aan Kijimea Prikkelbare Darm-capsules gedurende ten minste vier weken, maar bij voorkeur twaalf weken, te gebruiken. Na ongeveer één week regelmatig gebruik moet een eerste verlichting van de symptomen merkbaar zijn.
Gebruiksinformatie:
Voor gedetailleerde informatie kunt u hier de gebruiksinformatie van Kijimea Prikkelbare Darm downloaden.
Belangrijk om te weten:
Kijimea Prikkelbare Darm bevat geen conserveermiddelen, zoetstoffen, smaakstoffen, lactose of gluten en is ook geschikt voor consumenten met diabetes. Kijimea Prikkelbare Darm bevat geen gelatine.
Kijimea Prikkelbare Darm kopen
Kijimea Prikkelbare Darm is exclusief verkrijgbaar in alle apotheken in Nederland. Als uw apotheek Kijimea Prikkelbare Darm niet op voorraad heeft, kan deze Kijimea bij de groothandel bestellen. Bovendien kunt u Kijimea Prikkelbare Darm ook op de homepage bestellen.

14 stuks

1 week

CNK 3482-965

28 stuks

twee weken

CNK 3482-973

84 stuks

zes weken

CNK 3482-981

Ervaringen

Wat klanten zeggen over Kijimea Prikkelbare Darm

Kies je taal