Quinoa spinazie-feta zoete aardappelsalade (glutenvrij)

  • 125 g quinoa
  • 1 zoete aardappel
  • 50 g feta (zorg ervoor dat de kaas alleen van schapen- of geitenmelk is gemaakt)
  • 3 eieren
  • 100 g bevroren spinazie
  • een paar zonnebloempitten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el Dijon mosterd (biologische markt, zonder toevoegingen
  • Een beetje oregano
  • zout en peper om op smaak te brengen

1) Schil eerst de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.
2) Draai de aardappel in een kom met wat olijfolie en bak in de oven op 200 graden voor ongeveer 200 minuten tot de stukken zacht en knapperig zijn aan de buitenkant.
3) Terwijl de zoete aardappel in de oven staat, bereidt u de quinoa: Was de 125 g onder koud water en doe deze in een pot met ongeveer 150 ml water en breng aan de kook. Draai vervolgens het fornuis naar beneden, doe een deksel op de pan en laat de quinoa ongeveer 15 minuten in water sudderen. Wanneer de quinoa al het water heeft opgenomen en zacht is, is hij klaar!
4) Voeg vervolgens de bevroren spinazie toe en meng tot een warm spinazie quinoa mengsel.
5) Tegelijkertijd kunnen de eieren hardgekookt, gekoeld en in vieren gedeeld worden.
6) Snijd vervolgens de feta in kleine stukjes en meng deze met de zonnebloempitten en de afgewerkte zoete aardappelstukjes tot het spinazie quinoa mengsel.
7) Voeg vervolgens de dressing toe, breng de salade op smaak en leg de eieren erop.

Quelle: https://diefodmapkoechin.com/2014/11/20/quinoa-spinat-feta-suse-kartoffel-salat-glutenfrei/