Snijbiet-rijstpan met feta, pijnboompitten en verse gember

  • 1 kom rijst, gekookt (bijv. Basmati)
  • 3 bladeren snijbiet
  • 70 g feta kaas, lactosevrij
  • enkele pijnboompitten
  • 1 plakje gember, vers
  • wat citroensap, vers of geconcentreerd
  • zout en peper
  • Olijfolie om naar wens te bakken
  • Gezouten water naar wens

1) Breng een pot water aan de kook.
2) Bereid ondertussen de ingrediënten: Snij de snijbietstengels en groene bladeren van elkaar en snijd in reepjes, snij gember en feta kaas in blokjes.
3) Als het water kookt, voeg wat zout toe en blancheer de snijbiet erin.
4) Voeg eerst de stengels 5 minuten toe, daarna de bladeren en kook 3 - 5 minuten, afhankelijk van hun dikte.
5) Giet vervolgens de snijbiet af, spoel af met koud water en knijp het overtollige water eruit.
6) Bak de pijnboompitten en gember met de olijfolie in een koekenpan en voeg vervolgens de gekookte rijst, feta kaas en snijbiet toe.
7) Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
8) Meng alles goed door elkaar in de pan en laat het geheel opwarmen tot de feta kaas draden begint te trekken.

Quelle: https://www.chefkoch.de/rezepte/2278771363612649/Mangold-Reis-Pfanne-mit-Feta-Pinienkernen-und-frischem-Ingwer.html